Activiteiten

Avondvierdaagse.

Ieder jaar trekt een groot aantal deelnemers hun wandelschoenen aan en loopt mee aan de avondvierdaagse. Afgelopen jaar waren we met ongeveer 30 personen aan dit evenement begonnen. Na de vier dagen waren alle dertig nog steeds vol goede moed. Na aankomst werden zij binnengehaald met een mooie bos bloemen. Voor de niet zo snelle lopers zijn een aantal vrijwilligers beschikbaar om hen te begeleiden. Ieder jaar opnieuw merken we dat het aantal deelnemers vanuit de Horizon toeneemt. Met veel plezier worden de 5 kilometer iedere avond afgelegd. Of het nu regent of de zon schijnt, niets kan hen weerhouden om te starten.

Heb je zin om mee te doen?

Info: J.Antonissen - 0165-316579

Arboretum.

Zoals ook de afgelopen jaren brengen we met een grote groep horizonfans een bezoek aan het arboretum. Opvallend is dat veel van onze mensen zelfs de Latijnse namen van verschillende bomen en struiken kennen. Bij aankomst worden we opgedeeld in twee groepen. De uitleg van de vrijwilligers van het arboretum is altijd duidelijk en onze mensen krijgen genoeg tijd en aandacht om hun vragen te stellen. Vooral het oude gedeelte van dit bijzondere park maakt veel indruk. De oude bomenlaan die vroeger veel verder doorliep, zelfs buiten het huidige arboretum,roept vele vragen op. Het verhaal dat de gidsen vertellen over de geschiedenis van deze laan, wordt altijd met verwondering aangehoord. Elk jaar proberen we op een ander tijdstip dit arboretum te bezoeken. Elk jaargetijde heeft zijn eigen charmes.

Info: J.Antonissen - 0165-316579

Karaoke-avond.

In 1997 zijn we begonnen met een eenvoudige karaoke-avond. Elk jaar daarop steeg de belangstelling. Het aantal deelnemers dat aan deze avond deelneemt stijgt elk jaar.. We zijn nu zover, dat iedereen zich op tijd moet aanmelden want vol = vol.

22 december bij Dutch Dance Academy van 20.00 uur tot 23.00 uur

Info: K.Antonissen - 0165-316579

Danslessen.

Deze lessen worden gegeven door onze dansleraar Roy Verdonk ( wereldkampioen dansen ). De deelnemers volgen per jaar drie blokken van 13 lessen.In september is het gratis dansen. Aan het eind van het cursusjaar is er afdansen. Heel belangrijk bij deze danslessen zijn de begeleiders. Iedere dinsdagavond is een aantal vrijwilligers tijdens de dansles aanwezig om te helpen. De ene keer dansen zij als man en weer een volgende dans als vrouw. Van deze vrijwilligers wordt veel gevraagd. De foxtrot, Engelse wals, Tang, Cha cha cha de Swing. Het zijn allemaal dansen die onze mensen te leren krijgen. Aan het eind van de drie cursussen is de traditionele afdansavond. De hele zaal zit vol met ouders en belangstellenden. Het diploma dat de cursisten krijgen is het officieel erkend dansdiploma van de Ned. Dansbond.

Info: K.Antonissen - 0165-316579

Soos.

De soos is een van de eerste activiteiten die is opgestart. Soos “ ’t Pilaerke “ is een ontmoetingsplaats voor jong en oud. We krijgen bezoekers uit Halderberge maar ook uit Roosendaal en Bergen op Zoom. We proberen iedere soos een bepaald thema te geven. De ene keer is het een vakantiesoos een andere keer is er een fotowedstrijd . In de zomerperiode staat de soos in het teken van zomerpret. Alles wat te maken had met de zon mag meegenomen worden.

In februari is het eerste carnavalsbal, dat de prins bezoekt, altijd het bal van de Horizon. De gehele raad van Elf is dan aanwezig en alles mag en kan op deze avond. Het einde van het seizoen wordt altijd afgesloten met een koud buffet, waarvoor de deelnemers een speciale eigen bijdrage moeten leveren.

Deze soos heeft een besloten karakter, hetgeen betekent dat alleen mensen die tot onze doelgroep behoren toegang krijgen en door ons wordt voor voldoende begeleiding gezorgd.De soos begint altijd om 20.00 uur en eindigt om 23.00 uur.De ingang is te vinden recht tegenover Fidei et Arti aan de prof Hellemonsstraat.

Info: J.Mulders - 0165-317391

Orka’s.

Ook dit jaar is deze zwemgroep weer actief geweest. Iedere zaterdag van 12.00 uur tot 13.00 uur wordt er onder deskundige leiding gezwommen. Het zwemmen bestaat uit leszwemmen voor diegene die de zwemkunst nog niet meester zijn.Voor de gevorderden worden nieuwe slagen aangeleerd . Aquajoggen en spelvormen komen ook aan de orde. Tevens kun je gebruik maken van de sauna of het stoombad. Jaarlijks heeft deze groep een uitstapje.Heb je zin om mee te zwemmen geef je dan op of kom naar het zwembad. Het zwemmen is vanaf 13 jaar. Ben je jonger dan moet er een begeleider bij zijn die ook het water ingaat.

Info: A.Brouwers - 0165-316413

 

Terug naar boven